Afscheid van Joris Demmink

Vrijdag is het zover: secertaris-generaal van Justitie Joris Demmink gaat met pensioen. Hij krijgt een lintje voor bewezen diensten. Hare Mahesteit is trots op haar topambtenaar en dat zijn zijn vrienden ook. Demmink heeft veel vrienden. Je kunt deze in twee categorien opdelen. De paar echte vrienden an al diegenen die bevriend zijn met Joris omdat hij zoveel van ze weet. De vrienden over wie zulke belastende dossiers bestaan dat ze alleen maar vrienden kúnnen zijn. Mensen van wie gesprekken zijn opgenomen, foto’s zijn gemaakt, contacten zijn nagetrokken en mensen die voor karretjes zijn gespannen die zij helemaal niet door hadden. Al die chantabele vrienden die Joris Demmink nodig had om zijn spelletjes te kunnen spelen. Een vriend in nood helpen door een rechter te beinvloeden; een dossiertje ruilen tegen een gunst. Heel normaal in het leven van de man die nu al decennia ontkent wat met bewijsmateriaal is aangetoond: dat hij een notoire pedofiel is. Er zijn getuigenissen en getuigen. Maar het is kennelijk zo pijnlijk in de ogen van diegenen die Joris Demmink zouden kunnen aanpakken dat alles voor het gemak in de doofpot gaat. Dit kan kleinburgerlijk Nederland echt niet aan. Terwijl men zich in de VS opwindt over de pedofiele praktijken en netwerken van de secretaris-generaal, en er vóór de Nederlandse ambassade in New York wordt geprotesteerd, doen onze diplomaten alsof er niets aan de hand is en spelt de koningin straks een orde op Joris’ borst. Dan verdwijnt hij, na een receptie, enkele glazen champagne en wat bitterballen van het toneel en kan hij hopen dat de ophef rond zijn geheime leven stopt. Ik vrees dat het dan pas begint. Zonder titel, departement, hooggeplaatste en bange vrienden wordt het nog zwaar voor de bejaarde pedofiel om te genieten van pensioen en vrijheid. Nederlandse en Amerikaanse journalisten, evenals de slachtoffers van diens oneerbare hobby zullen niet rusten voordat Joris zijn lintje weer moet inleveren.

5 Reactie's
 • Wim Dankbaar
  Geplaatst op 21:29h, 23 oktober Beantwoorden

  Beste Mark,

  Je bent goed geïnformeerd! Vriendje van Demmink? Het is toch erg jammer dat de leugens van Poot en Poot, Kat, Van der Plas, Baybasin, een paar Turkse straatjongen die door vdP zijn betaald voor waar worden aangenomen. Complotdenkers zijn enge mensen vind ik. AIVD, OM, Rijksrecherche vonden niets. Net als VdHeuvel (Telegraaf) en Peter R. dat zegt toch wel veel. Of zijn zij omgekocht door justitie, Donner, Demmink? Zeg het maar. Vrijheid van meningsuiting is een, leugens verspreiden is twee en verfoeilijk. Ik heb dit destijds ook Poot en VdPlas gemaild. Die reactie mag niet want het komt het niet uit. Deze mensen zijn fantasten, leugenaars en zoals Kat zelfs Sjoa ontkenners, Voor dat laatste alleen al verdien je opsluiting in een gesloten inrichting. Deze mensen zijn gevaarlijk.

  Heb met mijn vrouw om een fles brandy gewed dat deze reactie wordt verwijderd. Laat je deze een mand staan dan is de fles van/voor jou.

  Groeten,

  Wim (ook geen lintje)

  • Mark Blaisse
   Geplaatst op 17:27h, 31 oktober Beantwoorden

   Ik zou willen dat u gelijk had, want het is natuurlijk helemaal niet prettig om in een land te leven waar corruptie meer en meer de overhand neemt. Ik zou zeggen: wacht maar even af hoe het verder gaat met de zaak Demmink. Ik ben niet voor een complottheorie en ben zeker geen fan van Micha Kat (meer) maar ik ben in deze nogal goed geinformeerd. Misbruik maken van de vrijheid van meningsuiting zal ik zoveel mogelijk vermijden, dat beloof ik u. Maar chantage en bvelangenverstrengeling, moedwillig de waarheid bedekken en daarmee anderen onrecht aandoen, daar wil ik mij tegen verzetten. Als kritische burger. U mag uiteraard vinden wat u wil en zolang het bewijs tegen Demmink niet glashelder op tafel ligt moet u blijven twijfelen. Wordt vervolgd.

   Tot slot: Wie zijn mening geeft mag ook een (afwijkende) mening verwachten. Daar kan ik goed tegen.
   Hou de moed erin mijnheer Dankbaar,
   Mark ( al helemaal geen lintje 🙂 )

  • Juulnek
   Geplaatst op 21:56h, 27 mei Beantwoorden

   Ha. Hij krijgt een fles Brandy van je. Wat een kutprijs.

 • wim
  Geplaatst op 21:50h, 26 oktober Beantwoorden

  wat een lafard om kritiese reakties te verwijderen. je bent net zo’n lafbek als kat en zijn kittens

 • GoldMorgCom
  Geplaatst op 08:37h, 01 november Beantwoorden

  Wel is onweerlegbaar bewezen dat Demmink de rechten van grondwet artikel 90 heeft laten vertrappen, en ons daarbij, samen met de andere VVDers Bolkestein, Zalm, Ayaan, Wilders, Kamp, Teeven, Opstelten en Rutte.

  Wij vroegen om vervolging van de gifgaschemiegrootleveranciers aan Saddam en de bankenkrisismisdadigers. Dat wordt echter onder toezicht van deze VVDers geblokkeerd. Wel helpt de staat een gifgaschemiegrootleverancier snel en alom om ons gifgasslachtoffers juridisch te vermorzelen omdat wij hem bij naam genoemd zouden hebben.

Geef een reactie