Ik, Geert Wilders, wil helemaal niet besturen

Geert Wilders’ oproep om het aantal Marokkanen in ons land drastisch te verminderen is niet alleen een provocatie, het is ook een opzettelijk schot in eigen voet. Steeds duidelijker wordt dat Wilders geen verantwoordelijkheid wil en dus ook geen bestuursfunctie ambieert. Hij is volksmenner van beroep, niet politicus. Het gaat hem om aandacht, heel veel aandacht, die hij waarschijnlijk in zijn jeugd tekort is gekomen. Zijn intelligentie helpt hem aan de snelheid waarmee hij menig tegenstander voor aap zet en daarmee lijkt hij een gewiekst politicus, maar zijn drijfveer is zijn ego. Wilders is er niet voor de PVV en niet voor de kiezer, maar uitsluitend en alleen voor zichzelf. Ik Geert Wilders neem wraak op pesterijen, het feit dat ik Indisch bloed heb, dat ik zelf ben gediscrimineerd en het feit dat ik het binnen de VVD niet heb gehaald. Ik Geert Wilders zal ervoor zorgen dat ik iedere dag de media haal maar als ik echt aan de bak moet roep ik iets onoorbaars zodat niemand meer zin in mij heeft. En dan krabbel ik gewoon weer terug, geef anderen de schuld, leg anderen woorden in de mond. Wat een openbaring eigenlijk: we hoeven Wilders de politicus niet te vrezen. Wilders de populist is niet meer dan een clown, die je niet moet onderschatten maar ook niet al te serieus moet nemen. Wilders uitlachen is veel beter dan hem isoleren. Leg je een ‘cordon sanitaire’ om hem heen dan heeft hij weer een reden om aandacht te vragen. wanneer leren we het nou eens?

Geen reactie's

Geef een reactie