Met Harry Mens op 9/11

Na tien jaar kan ik er wel op terugkomen. Op 11 september 2001, rond drie uur ‘s middags, stond ik aan een balie van een fitness club in Amsterdam naar de televisie te kijken. Het tweede toestel boorde zich op dat moment in de WTC toren in New York. Een man sprong in dediepte en leek onderweg naar zijn dood achterover te leunen. Er stond iemand naast me mee  te kijken, handoekje om zijn schouders. We hadden alleen oog voor het scherm en schreeuwden het uit van verbijstering. Niet te geloven, is dit een film? Dit kan toch niet waar zijn? 9/11 was echter helemaal waar…We knepen elkaar zowat in de arm totdat we elkaar aankeken en zagen wie we waren. Ik keek  de Harry in de ogen die ik als hoofdredacteur van Quote zo vaak had geplaagd. Hij zag de man die hij telefonisch met faillissement had bedreigd omdat Quote  hem de ‘tegellichter van Noordwijk’ had genoemd. Hij wilde nog wel eens handlangers vragen om mooie stukjes van de badplaats dusdanmig te bewerken dat de percelen minder duur werden in de aankoop. Of het waar is durf ik niet te zeggen. Mens wilde wraak en beloofde het blad ‘kapot te maken’. Dat is hem gelukkig niet gelukt. Afgelopen dinsdag en woensdag werd het 25-jarig jubileum van het bijtertje onder de bladen royaal in Amsterdam gevierd. Ik weet niet of Harry Mens uitgenodigd was, maar er waren wel veel types die nog een appeltje te schillen hebben met Quote. Sportief dat zij zijn gekomen maar als je niet om jezelf kunt lachen is het leven ook wel zuur.

Tien jaar na de ramp in New York moet ik, net als bijna iedereen, denken aan degene met wie ik het live heb beleefd. Zou Harry het ook nog weten? Herinneringen, je hebt ze niet in de hand.

Geen reactie's

Geef een reactie