Mevrouw Mees of wie is er eigenlijk fout?

Het is toch wel bijzonder: hoe meer vuil er over Heleen Mees wordt gestort, hoe meer intelligente mensen ik tegenkom die het voor haar opnemen. Niet voor haar daden, karakter, sociale ambitie of haar werk. Evenmin voor haar strategie om een ex-minnaar via de sociale media lastig te vallen, om niet te zeggen te blameren, maar omdat je zo niet met mensen om mag gaan. Zo, dat staat voor meedogenloos afwijzen en veroordelen van een zaak die slechts ten dele bekend is. Zo, dat staat ook voor achteraf zeggen dat mevrouw Mees altijd al lastig was, onaardig en ongezellig. Achteraf veroordelen van mensen met wie is samengewerkt (bij de TV, bij Opzij, bij debatten) is inderdaad niet erg verheffend. Er klinkt altijd een beetje jaloezie in door, of misschien schaamte dat men bij zo’n vreselijk mens (achteraf) betrokken is geweest. We wisten het wel, maar toch…Wie heeft zich nou vergist? Niet Heleen Mees, die altijd zichzelf is gebleven, al is het onder een zelf aangeschafte, chique achternaam. Mees gedroeg zich ultiem vrij, met lak aan alles en iedereen. Dat is erg lang spannend, totdat zij in de ogen van de goegemeente te ver gaat. Wat eerst een trekpleister was (brutaal, eigenwijs, mooi, vrouw,intelligent etc.) is nu ineens heksengedrag. Gedrag dat best achter gesloten deuren zou kunnen zijn opgelost, ware het niet dat een of meerdere mensen belang bleken te hebben bij openbaarheid. Wie? Mevrouw B.? De kinderen B.? Een andere vriendin van B.? De vuile was hang je niet buiten, die was je zelf, in de bijkeuken. Dat is het standpunt van steeds meer redelijke mensen. De manier waarop wordt besproken, niet de daden zelf. Die gaan ons immers niets aan, al zal Youp daar wel ander over denken. Zonder dit soort mezen heeft hij geen lekkere column. Ik was en ben nogal fel tegen de methode van Heleen Mees, maar eigenlijk ben ik het eens met mijn buurvrouw die de verraders nog onsmakelijker vindt.

2 Reactie's
  • aukje holtrop
    Geplaatst op 13:51h, 14 juli Beantwoorden

    Goeie column. Wat een slimme buurvrouw heb je. Ik zou overigens niet alleen de verraders erger vinden, maar ook de leedvermakers, de commentatoren en de onloyalen. En Youp van ‘t Hek is geweldig: een echte columnist, in ieder geval geestig en daarbij grof. En vol leedvermaak, maar dat mag voor een cabaretier.

  • Derk van Bodegom
    Geplaatst op 20:43h, 15 juli Beantwoorden

    Brutaal, eigenwijs, mooi, vrouw, intelligent… is ze en blijft ze. Het venijn zit hem in “etc..” Dat bijvoegsel hebben we allemaal, dat is het afvoerputje voor de nare kanten. Gewoon een kwestie van dat maar laten voor wat het is. Door daar geen of niet teveel aandacht te besteden hou je een prima mens over. Doe ik met heel veel vrienden en vaar daar wel bij, nobody is perfect….. 🙂

Geef een reactie