Nieuw boek Mark Blaisse, 27 januari, bij Prometheus

PERSBERICHT

MAANDAG 27 JANUARI VERSCHIJNT

De rebellen van Crucell

van

Mark Blaisse

Zet een wetenschapper en een ondernemer bij elkaar en je krijgt ruzie.
Zo niet bij het Leidse farmaconcern Crucell. Daar kwamen de nieuwste internationale vindingen, de slimste mensen en de juiste geldzakken bij elkaar om schaterlachend de markt op te gaan. In 2011 werd Crucell voor drie miljard dollar aan Johnson & Johnson verkocht.
Het geheim? Zakendoen met flair en lef. Zoals het Ajax in zijn hoogtijdagen voetbalde, dollend, vrijuit spelend en voor de duvel niet bang, zo veroverden de rebellen van Crucell de bloedserieuze wereld van de geneesmiddelenindustrie. De beste jongens van de klas, door collega’s vergeleken met Harry Potter en David Copperfield, gebruikten humor en charme als wapens, timing en hersens als visitekaartje. Een brutaal collectief dat met geniale innovaties de werkelijkheid tartte, vele malen miraculeus aan de ondergang ontsnapte en uiteindelijk een mythe wist te bouwen waar de beurs in geloofde. Het verhaal van Crucell is dat van de mondiale biotechwereld: hoop, beloften, grof geld en heel af en toe resultaat.

Mark Blaisse (1952) is historicus en publicist. Hij schreef eerder korte verhalen, essays, biografieën, een sprookje en twee dichtbundels.

De rebellen van Crucell
Gebonden, 256 pagina’s
Prijs: ca. € 19,95
ISBN: 978 90 351 4148 3

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guusje de Vries, Uitgeverij Prometheus·Bert Bakker. Telefoon: 020-6241934 of
e-mail: g.devries@pbo.nl.

Voor een recensie-exemplaar of een drukproef kunt u
e-mailen naar publiciteit@pbo.nl.

Uitgeverij Prometheus·Bert Bakker
Afdeling Publiciteit
Herengracht 540
1017 CG Amsterdam

Geen reactie's

Geef een reactie